Machinaal Borduren Probleem Oplosser

Eenvoudig Problemen Oplossen met Machine Borduurwerk

De meest voorkomende problemen:

 • Bovendraad breekt
 • Onderdraad breekt
 • Naald breekt
 • Steken van het design "zinken" in de stof
 • Steken die onder de stof doorlussen
 • De onder draad is zichtbaar aan de voorkant van de stof
 • Veel bovendraad zichtbaar aan de onderzijde
 • Steken worden overgeslagen
 • De stof plooit
 • Ontwerponderdelen "lopen weg" van elkaar (ontwerp niet in lijn, contouren lopen uit)
 • Machine maakt vreemde geluiden
 • Machine fouten

Algemene regel in geval van problemen


1. Zorg ervoor dat de borduur arm van uw machine in alle richtingen kan bewegen en dat niets hem stoort.

2. Rijg zowel de boven- als onderdraad opnieuw in.

Bovendraad breekt

1. Rijg de machine opnieuw in terwijl je ervoor zorgt dat je de draad heel strak houdt (deze mag nergens lussen). VOORDAT je gaat borduren:

2. Controleer of de draad conus stevig op de garenpen staat (vooral als de houder horizontaal is). Zet deze zo nodig vast met behulp van garenhouders (dit zijn de kleine plastic doppen die bij elke borduurmachine worden geleverd).

3. Zorg ervoor dat de draad NIET rond de draadhouder kan worden gewikkeld. Als deze wikkelt, zal deze zeker breken.

4. Zorg dat de draad niet aan de rand van de klos vast komt te zitten. Dit probleem treedt vaak op bij het gebruik van kleine draadspoelen van het "paddestoel" -type. Na een tijdje normaal afwikkelen, begint de rand van de "paddestoel" te voorkomen dat de draad goed loskomt en begint de draad te breken. Dit is een van de redenen om grote draadkegels te gebruiken, en niet de kleine - grote kegels hebben meestal een betere vorm.

Als je al enkele kleine klossen hebt en vastbesloten bent deze te gebruiken, probeer ze dan met een verticale klospen en draai de bovendraadspanning een beetje los. Een afzonderlijke verticale draadstandaard helpt de draad ook beter door te voeren en wrijving met de plastic spoelrand te voorkomen.

Als jouw machine geen verticale garenpen heeft en u ook geen draadstandaard bezit, overweeg dan om een ​​kit met 5000 meter draadconussen te kopen. Draadstandaards kosten $ 50 - $ 100, en voor dat geld kun je veel goede borduurklossen kopen.

5. Controleer naaldgrootte, type en staat:

Na elke ~ 8 uur constant borduren is een nieuwe naald vereist.

80/12 naalden werken meestal geweldig met gewoon 40wt borduurgaren. Gebruik metalen naalden voor metallic of dik katoenen draad. Ze hebben grotere ogen, vaak bedekt met teflon, om dikke draad beter te laten bewegen.

6. Neem het draadeinde in uw handen. Wikkel een paar meter borduurdraad af en beweeg het tussen je vingers door. Het moet soepel en consistent zijn, zonder knopen. Als dit niet het geval is, probeer dan nog enkele meters verder af te wikkelen. Soms kan de draad alleen op een bepaalde plaats op de spoel zijn beschadigd. Als het nog steeds inferieur is nadat je enkele goede meters hebt afgewikkeld, leg je die spoel opzij en neem je een andere.

7. Als niets van het bovenstaande helpt en je zeker weet dat de draad nergens blijft hangen, probeer dan de bovendraadspanning te verlagen (de machinehandleiding moet een instructie hebben voor het aanpassen van de draadspanning).


Onderdraad breekt

1. Haal de spoel los. Reinig het spoelhuis. Plaats de spoel opnieuw en rijg opnieuw in.

2. Als opnieuw inrijgen niet helpt - probeer dan een nieuwe spoel.


Tip: onze problemen met onderdraadbreuken eindigden op het moment dat we voorgewonden klossen gingen gebruiken. Blijkbaar worden in de fabriek gemaakte spoelen consistenter opgewonden dan zelfgemaakte, waardoor ze beter afwikkelen en de draad minder breekt. Omdat voorgewonden spoelen "per meter" bijna hetzelfde kosten als gewone onder draad, is het dom om geen gewonden draad te gebruiken als jouw machine deze accepteert. De meeste machines werken fantastisch met voorgewonden spoelen. Zorg er wel voor dat je de juiste maat klossen krijgt. Kunststof spoelen zijn meestal beter, maar er zijn uitzonderingen, omdat elke machine anders is.


Naald breekt

1. De naald kan breken om dezelfde redenen als dat de draad breekt. Volg daarom eerst alle stappen tegen draadbreuk.

2. Schuif de hoepel eraf en kijk naar de achterkant van het borduurwerk. Als je lussen in de draad ziet, verwijder je deze voorzichtig met de steken die gemaakt zijn, zet  de borduurmachine een paar steken terug en borduur ze opnieuw.

3. De naald kan breken als het ontwerp te dicht is. Dit komt vooral voor bij slecht gedigitaliseerde kant  ontwerpen. Gebruik een dunnere naald om dit probleem op te lossen. Als dit niet helpt, vermijd dan gewoon dikke ontwerpen.


Steken van design "zinken" in stof

Gebruik altijd een wateroplosbare stabilisator om te voorkomen dat steken in het borduurwerk wegzakken - let op de soort stof (zoals breisels, badstof, fleece, kort bont, fluweel, corduroy, jersey). Het is eenvoudig - je snijdt een klein stukje vlies en legt het over de achtergrondstof. Begin dan met borduren. Nadat je ontwerp klaar is, scheur je het weg of snij je de grote stukken los  De rest op in warm water.


Steken die onder de stof doorlussen

1. De borduurmachine is mogelijk niet correct ingeregen. Rijg zowel de boven- als onderdraad opnieuw in.

2. De naald is mogelijk oud, beschadigd of net niet goed genoeg bevestigd.

3. De bovendraadspanning is mogelijk te laag.


De onderdraad is zichtbaar op de voorkant van de stof

Als de onderdraad zichtbaar is aan de bovenzijde betekent dit meestal dat de bovendraadspanning te hoog is. Voordat je je haast om deze te verminderen, controleer je eerste de volgende twee punten:

1. Kijk of de bovendraad afwikkelt en goed wordt doorgevoerd. Zorg ervoor dat de spoel niet van de horizontale garenpen schuift. Als deze valt - creëert het een te hoge spanning waardoor de draad niet goed kan afwikkelen.

2. Controleer of de naald goed is, niet plakkerig en of de draad er gemakkelijk doorheen kan. Het naald-oog moet groot genoeg zijn.


Veel bovendraad zichtbaar aan de onderzijde

Draai de bovendraadspanning beetje bij beetje aan, totdat je slechts één draadkleur aan elke kant ziet.


Overgeslagen steken

1. Overgeslagen steken worden meestal veroorzaakt door oude naalden. Neem na elke 6-8 uur borduren een nieuwe naald.

2. Zet de naald goed vast.

3. Controleer of je het  juiste voetjes hebt geselecteerd.


Stoffen plooien

1. Slechte borduur ringen (hoops).

2. Verkeerde stabilisatie.

3. Sommige computergestuurde machines moeten worden aangepast aan het type en gewicht van de stof die gebruikt wordt, om goed te kunnen borduren.

4. De naald kan beschadigd zijn en daarmee de stof beschadigen of eraan trekken, waardoor plooien ontstaan.


Ontwerponderdelen "lopen weg" van elkaar (ontwerp niet in lijn, contouren lopen uit)

1. Dit probleem treedt meestal op wanneer de borduurmachine op een onstabiel oppervlak staat (het oppervlak moet onbeweegbaar en onwrikbaar). Helaas zijn de meeste naaitafels niet stabiel genoeg voor computergestuurd borduren. De beste suggestie die we kunnen bieden, behalve het bestellen van een op maat gemaakte zware tafel, is om de machine op een zware kast of direct op de vloer te zetten terwijl deze borduurt. Dit is misschien een ongemakkelijke, maar goed werkende oplossing. Anders, hoe hard je het ook probeert, zullen jouw ontwerpen een grote kans hebben om in een puinhoop te eindigen.

2. Door gebruik te maken van de verkeerde borduurring , of als de stof te los of te strak gespannen is.

3. Omdat uw borduurring de stof niet goed genoeg vasthoudt en de stof enigszins beweegt terwijl de machine aan het werk is. Dit probleem komt vaak voor bij grote hoepels en bij gladde stoffen. Om dit te voorkomen gebruik je een  hoepel met metalen spins, of rol je kleverig papier rond je oude hoepel, om de wrijving met stof te vergroten en daarom de stof beter vast te houden.

4. Omdat jouw keuze voor de gebruikte  stabilisator niet correct is. Meestal gebeurt dit wanneer de stof die je selecteert om te borduren een beetje (of veel ...) rekbaar is. Terwijl het ontwerp wordt geborduurd, trekt de stof en daarom "lopen" verschillende ontwerponderdelen van elkaar weg.

Om dit probleem volledig te verhelpen, moet je een stabiele stof van rekbare stof maken. Neem hiervoor een stabilisator van het juiste gewicht. Hoop het goed. Spuit vervolgens "Tijdelijke stabilisator spray" over de stabilisator en bevestig de stof erop, zonder de stof uit te rekken of te vervormen. Omdat de stof daadwerkelijk op stabiel materiaal wordt gelijmd, trekt deze niet terwijl je borduurt.

5. Als geen van de bovenstaande tips het probleem oplost, is het ontwerp misschien inferieur. Borduur het op iets heel stabiels om te zien hoe het in ideale omstandigheden presteert. Als het er goed uitziet, borduur het dan niet op de stof die je eerder hebt geselecteerd. Kies een andere stof. Niet elk type stof is borduurvriendelijk. In het geval dat het ontwerp niet uitgelijnd is, zelfs op een perfect stabiele stof en je zeker weet dat je het goed hebt ingespannen en gestabiliseerd - verwijder deze onruststoker voor altijd uit jouw collectie.


Machine maakt vreemde geluiden

Stop meteen met borduren en doe het volgende:

1. Inspecteer het  ontwerp. Misschien is het te dicht, of loopt de draad zwaar  aan de onderkant.

2. Open de machine, haal de spoel en het spoelhuis uit de machine. Reinig de ruimte met een kleine borstel. Je kunt zelfs een stofzuiger gebruiken om draadstukken en stof te verwijderen.

3. Mocht de borduurmachine geolied worden, olie deze dan volgens de instructies van de fabrikant.


Als het bovenstaande niet helpt, borduur dan niet meer en bel uw dealer voor technische ondersteuning.


Machine maakt fouten

Als de machine plotseling vreemde dingen begint te maken - zoals half borduren op de ene plaats in de borduurring, half op de andere, of gewoon niet wil borduren - doe dan het volgende:

1. Schakel de borduurmachine volledig uit

2. Verwijder de borduurring. Als de borduurarm verwijderbaar is, haal  deze er dan ook uit.

3. Geef de machine 10-15 minuten rust.

4. Plaats de borduurarm terug. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om in alle richtingen te bewegen.

5. Zet de machine aan en probeer opnieuw te borduren.


Ik hoop dat je van deze tips zult profiteren. Misschien wilt je deze pagina's voor probleemoplossing afdrukken en  bij jouw machine bewaren. Zo ben je altijd voorbereid als er iets niet goed gaat! . Veel plezier met borduren!

Amanda Machinaal Borduurgaren Specificaties


 • Artikelnaam: Arras 140
 • Eigenschappen: 130 dtex x 2 --- 26tex
 • Treksterkte: 1000 Cn
 • Aanbevolen naald: 70-75
 • Toepassing: machinaal borduren
 • Spoel: geschikt voor machinaal borduren
 • Lengte per spoel: 800 of 5000 meter

Dit borduurgaren is ook leverbaar op spoelen van 1000 en 1500 meter.

Standaard op voorraad hebben wij Arras 140 borduurgaren op spoelen van 800 meter.
De spoelen met  5000 meter zijn beperkt op voorraad en worden anders op bestelling geïmporteerd.
Deze producten hebben een levertijd van ongeveer 2 weken.
Wij informeren u vrijblijvend over de actuele levertijd.

Heb je ons machinaal borduurgaren geprobeerd met deze 800 meter spoelen?
En je bent helemaal overtuigd van de kwaliteit ?
Geniet dan nu van ongelooflijke besparingen door het garen in dezelfde kwaliteit te kopen op grote spoelen van 5000 meter om zo zelfs uw winst te verdubbelen door een aankoop te doen van meerdere spoelen!

Bekijk alle 120 kleuren kleuren machine borduurgaren in een handig overzicht.